Dnes
Teplota: 5.2 °C

Pátek, 25.10.2019Den turistických informačních center

Den turistických informačních center


Asociace turistických informačních center ČR (A.T.I.C. ČR) vyhlásila čtvrtek 24. října 2019 poprvé v historii činnosti turistických informačních center za Den turistických informačních center ČR. Akce se konala v rámci Světového dne pro rozvoj informací a v souvislosti s 25 lety činnosti a existence A.T.I.C. ČR a jejím cílem bylo blíže seznámit veřejnost s činností infocenter v České republice.

Do akce se zapojilo také městské informační centrum, které se nachází na Masarykově náměstí. Během tohoto dne obdrželi návštěvníci taštičku s upomínkovými předměty v podobě bloků s logem města Náchoda, propisovacích tužek, map, průvodců do evropském městě Náchod - Kudowa-Zdrój, mapy města nebo pexesa. Malí návštěvníci uvítali nafukovací balónky - stylově v zelené barvě a logem „i".

„Jsme rádi, že jsme se stali jedním z takřka 180 informačních center v České republice, která se zapojila do této akce, a mohli tak zviditelnit svoji činnost," říká Lucie Dostálová, pracovnice informačního centra. Její kolegyně Jana Somernitzová dodává: „V průběhu dne nás navštívilo téměř 150 lidí. Někteří z nich o akci nevěděli, jiní k nám přišli cíleně právě díky této příležitosti."

A pokud jste k nám nestihli v tento den zavítat, rády vás uvidíme v pracovní dny od 9 do 12 a od 12:30 do 17 hodin, o víkendech od 9 do 13 hodin.

 


Den turistických informačních center Den turistických informačních center

Den turistických informačních center Den turistických informačních center

Další v galerii 3

Další zprávy /