Dnes
Teplota: 13.7 °C

Čtvtek, 04.03.2021Poznejte Náchod s GEOFUNem

Poznejte Náchod s GEOFUNem


Zachráníš život českému králi Fridrichu Falckému a pomůžeš mu uprchnout přes Náchod do Slezska? Podaří se Ti zlomit zlověstnou kletbu, jež visí nad náchodským zámkem jako temný mrak? Vydáš se s princeznou Idou do obnovených Malých lázní Běloves a budeš hledat lék na její vážnou nemoc? Všechno toto můžeš nově zažít v Náchodě, kde vznikly nové geolokační hry. K jejich odehrání Ti postačí jen chytrý telefon s mobilní aplikací GEOFUN.

První hra „Náchodská podkova", jejíž děj je inspirován stejnojmennou pověstí, má královského průvodce. A to doslova, neboť je jím sám český král Fridrich Falcký. Ten se po prohrané bitvě na Bílé hoře ocitl ve velkých nesnázích a musí přes Náchod urychleně opustit České království. Podaří se mu zachránit si holý život?

Druhá hra, pojmenovaná „Na tom zámku straší!", je taktéž inspirována jednou z místních pověstí. Na náchodském zámku se dějí prapodivné věci, které zřejmě souvisí s událostmi, které se zde v minulosti staly. Je nezbytné přijít tomu na kloub a tajemnou kletbu zlomit, protože jen tak zde majitel náchodského panství, Ottavio Piccolomini, konečně nalezne svůj vytoužený klid.

Třetí novou náchodskou hrou „Zachraň princeznu!" provází její Jasnost princezna Ida Waldecko-Pyrmontská, která v Malých lázních Běloves hledá lék na své vážné zdravotní neduhy. Hráči ji zajisté rádi doprovodí a zabojují o záchranu jejího života.

Nově spuštěné geolokační výletní hry zábavnou a zážitkovou formou seznamují se zajímavostmi výše uvedených míst. Pro instalaci her postačí v internetovém prohlížeči chytrého telefonu otevřít jednu z těchto adres qr.geofun.cz/593, qr.geofun.cz/594, qr.geofun.cz/595. Zařízení samo nabídne instalaci bezplatné aplikace GEOFUN a následně stažení vybrané hry. Pak již stačí jen dojít na start jednotlivých výletů (před Městské informační centrum Náchod, na parkoviště u Státního zámku Náchod, nebo před Městské informační centrum Malé lázně Běloves) a aplikace sama nabídne odstartování jednotlivých her. Hry je možné odehrát kdykoliv během roku a každá z nich zabere jednu hodinu.

 

Odkazy:

Pro více informací kontaktujte:


 O GEOFUNu

GEOFUN vychází z populárního geocachingu. Hry v něm přináší unikátní příběhy, jejichž součástí se stávají samotní hráči, a poznávání je tak pro ně mnohem zábavnější a přináší mnoho zážitků.

 

GEOFUN v sobě spojuje čtyři populární záležitosti:

zážitky cestování poznávání

... a to vše zdarma v chytrém telefonu!

Princip hry spočívá ve využití chytrých telefonů (smartphones) se systémy iOS nebo Android, které umožňují lokalizaci. Díky GPS modulu telefon přesně ví, kde se nacházíte, a podle toho reaguje, komunikuje a uděluje úkoly. Kromě toho tak měří čas, umí nahrávat i pouštět video, zobrazovat fotografie, komunikovat s vámi hlasově, hodnotit vaše odpovědi na různé otázky, zvládá rozšířenou realitu, a ještě mnoho dalšího.

 

Kouzlo GEOFUNu tkví v tom, že hráč neví, jaké úkoly ho čekají, dokud nedorazí na určené místo začátku geosrandy. Předem zjistí pouze stručný popis geosrandy a faktory náročnosti, které jsou čtyři - fyzický, mentální, trapnosti a zábavy.

 

Plnění úkolů sleduje a kontroluje samotná mobilní aplikace prostřednictvím technických možností (senzorů), které chytrý telefon má k dispozici. Hráči pak dostávají tzv. geonky (body) podle úspěšnosti plnění úkolů. Hráč získává geonky do celkového skóre a má možnost hrát o různé ceny v aktuálně probíhajících soutěžích.


Poznejte Náchod s GEOFUNem Poznejte Náchod s GEOFUNem

Poznejte Náchod s GEOFUNem Poznejte Náchod s GEOFUNem

Další v galerii 3

Další zprávy /