Dnes
Teplota: 7.2 °C

27.11.2019   Dotaz na zařazení do rozpočtu

Zasláno: 27.11.2019
Zveřejněno: 27.11.2019

Obsah:

Dobrý den,

prostřednictvím rubriky MMS jsme žádali o zpevnění úvozu, který vede ze Sokolské ulice k autobusové zastávce na Klínku. Někdy v jarních měsících jste slibili tuto akci provést. V říjnu se paní Házová dotazovala, kdy bude úprava provedena. Na tento dotaz jste sdělili, že nová komunikace musí splňovat technické požadavky a že akce bude zařazena do rozpočtu.

Začátkem listopadu jsem k tomu ještě posílala připomínku - prosbu o současnou úpravu schodů (pro jízdní kola a kočárky). Je to jediná cesta pro pěší ze Sokolské ulice k autobusové zastávce na Klínku a dále na Kramolnu. Kromě opravdu suchých letních dnů je stále plná bláta.

Ve zveřejněném návrhu rozpočtu jsem úpravu úvozu nikde nenašla (snad jen špatně hledám). Proto prosím o informaci, zda se s úpravou úvozu v návrhu rozpočtu počítá (úplně by stačilo vodu, která vytéká z pramenů na cestu, odvést do kanálu a cestu vydlážit).

Děkuji Blanka Míšková


Zpracováno:

Předáno k vyjádření panu Voborníkovi, vedoucímu odboru investic a rozvoje města.


Vyjádření:
27.11.2019

Dobrý den paní Míšková,

na vybudování cesty jsem Vám již odpovídal, poté jste přidala ještě požadavek pro cyklisty a kočárky..... Úvoz nebyl nikdy zpevněnou komunikací a vždy byl využíván jako přírodní pěšina. Není jednoduché, jak píšete, "jenom ji vydláždit a odvést vodu do kanálu". To jsou právě dva problémy a když k tomu přidáme profil pozemku, tak bude obtížné tento úsek proměnit v cestu, která bude mít náležité technické parametry. Přesto se budeme Vaší ideou zabývat.

 

Bohuslav Voborník                    

vedoucí odboru investic a rozvoje města