Dnes
Teplota: 13.9 °C

10.05.2021   Rekonstrukce ulice Na Koletově a parkování vozidel

Zasláno: 07.05.2021
Zveřejněno: 10.05.2021

Obsah:

Dobrý den,

chtěl bych Vám upřímně poděkovat za zahájení rekonstrukce ulice Na Koletově a těšíme se na novou přijezdovou cestu a také nové chodníky Usmívající se.

 

Měl bych dotaz na kompetentní osoby: řešili jste nějakým způsobem problém s neustálým parkováním vozů v zákazu vjezdu a ještě k tomu na chodníku? Předpokládám, že nový chodník ze zámkové dlažby určitě nebude uzpůsoben k parkování a dle mého názoru ani parkování na chodníku není v ČR povoleno. Na tento problém jsem upozorňoval již před lety, nicméně se nezměnilo vůbec nic. Arogance a drzost lidí, kteří toto úmyslně provádějí je naprosto neuvěřitelná (a s tím  souvisí také ničení městkého majetku a potažmo mého, protože ti lidé opravdu parkovat neumí - vozidla zaparkovaná v mém plotě). Chodník je od slova chodit a rozhodně ne od slova parkovat. A pokud je na toto upozorním tak jsem zde ten nejhorší.

 

Moje návštěvy (a ani já sám) neparkuji na chodníku - dodržuji zákony této země tak nechápu, proč ostatní toto dodržovat nemusí. A vůbec mě nezajímá, že nemají kde parkovat. Pod kopcem je místa dost a nahoře u bunkru je travnatá plocha.

 

Nebylo by možné na nový chodník umístit např. ozdobné květináče (klidně budu zeleň chodit zalévat), protože pokud jim v parkování nezamezíte mechanicky tak si zde budou stále dělat co chtějí. A pokud řeknete, že květináče nejsou možné, protože by byl zúžen průchod po chodníku tak předem podotýkám, že pokud tam jsou zaparkovaná auta (večer a klidně celé víkendy) tak chodník prostě nemůže sloužit k chození - a není potom lepší menší průchod než vůbec žádný? Pro představu posílám orientační foto.

 

Rozhodně si nepřeji aby se zde rozdávali zpětně nějaké pokuty (pokud to tedy je vůbec možné). Jde mi o celkový problém a jeho trvalé vyřešení - rozhodně nebudu při každém zaparkování volat hlídku MP (stejně se nic nevyřeší a já budu za udavače - jak v očích "skvělých" sousedů tak v očích MP).

 

 

Předem moc děkuji za odpověď.

 

S pozdravem

 

 

Břetislav Lesk


Zpracováno:

Předáno k vyjádření panu Voborníkovi, vedoucímu odboru investic.


Vyjádření:
10.05.2021

Dobrý den pane Lesku,

 

na všechny otázky jste si vlastně odpověděl sám. Chodník bude proveden ze zámkové dlažby ve stejném rozsahu a šířkách jako je současný stav. Budou osazeny nové obrubníky, které budou provedeny dle platných norem pro komunikace. Dodržování způsobu parkování je opravdu na ohleduplnosti občanů, případně na řešení přestupků kompetentními orgány. Osazení jakýchkoli pevných překážek je nepřípustné.

 

S pozdravem

 

Bohuslav Voborník

vedoucí odboru investic



u_2627.jpg
a_2627_10241094.jpg