Pátek, 23.08.2019Dezorientovaná seniorka

Dezorientovaná seniorka


     V dopoledních hodinách se hlídce MP Náchod přihlásil muž, který žádal o pomoc s hledáním své ženy, která odešla nakupovat. Udělalo se jí  špatně a sedí v zastávce, ale přesně neví kde.

     Se ženou se telefonicky spojili strážnicí, kteří se snažili zjistit bližší popis místa. Žena strážníkům sdělila číslo popisné, které je nejblíže k zastávce. Strážnici přes internetový vyhledávač zjistili, že by se mohlo jednat o zastávku poblíž Murphys baru v Náchodě.

Hlídka o hledané ženě vyrozuměla i své kolegy z druhé motorizované hlídky. Ženu, nalezl operátor na městském kamerovém systému a hlídky vyrozuměl s tím, že hledaná sedí v zastávce. Po příjezdu na místo strážnici zjistili, že se nejspíše jedná o hypoglykemický šok a je potřeba ihned ženě podat bonbón s glukózou nebo cukr. Druhá motorizovaná hlídka dovezla ženě cukr a ihned jí ho podala.

     Po konzultaci s Krajským operačním a informačním střediskem Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje, byla žena převezena do Oblastní nemocnice v Náchodě k dalšímu ošetření.


Další zprávy /