Dnes
Teplota: 3.8 °C

Pondělí, 31.08.2020V příměstské části Náchoda - Babí vyrostlo zbrusu nové sportovně-kulturní centrum

V příměstské části Náchoda - Babí vyrostlo zbrusu nové sportovně-kulturní centrum


Na začátku prosince loňského roku byly zahájeny stavební práce na novostavbě sportovně kulturního centra Náchod-Babí. Zhotovitelem této multifunkční stavby za 8,6 mil. Kč, jejíž návrh realizace vzešel přímo z řad místních občanů, byla firma Bezedos, s.r.o.

Samotné stavbě předcházela příprava staveniště, odstranění dřevin a zemní práce. Stavbařům se podařilo dokončit nové zázemí pro místní obyvatele o čtyři měsíce dříve než bylo původně plánováno. 

„Za to patří stavbařům velké poděkování. Vzniklo tady skvělé zázemí, které může nabídnout obyvatelům Babí prostor pro různá cvičení, sportovní vyžití, ale hlavně možnost setkávání se při kulturních a společenských akcích. V neposlední řadě je dokončení ještě před zahájením školního roku skvělou zprávou pro místní školáky a paní učitelky, které s dětmi budou moci využívat centrum v případě nepříznivého počasí a nebudou muset již docházet do tělocvičen v Náchodě. Rozhodně i s nimi počítáme!", uvedl při slavnostním otevření dnes odpoledne starosta Jan Birke a dodal: „Pro místa, kde často už dnes není ani pošta, ani obchod, má takové zázemí obrovský význam".

Že je stavba pro „Babáky" mimořádnou událostí dokazoval i počet návštěvníků, kteří si již dnes přišli prohlédnout prostory a zázemí, které bude využívat nejen sportovní klub STAR BABÍ.

„Přesně takhle si představujeme, že by spolupráce s jednotlivými příměstskými částmi měla fungovat. Zástupci občanské rady přišli s nápadem a konkrétní představou využití centra, věnovali pro jeho výstavbu potřebný pozemek, a na nás bylo jejich sen zrealizovat," dodal místostarosta Jan Čtvrtečka.


V příměstské části Náchoda - Babí vyrostlo zbrusu nové sportovně-kulturní centrum V příměstské části Náchoda - Babí vyrostlo zbrusu nové sportovně-kulturní centrum

V příměstské části Náchoda - Babí vyrostlo zbrusu nové sportovně-kulturní centrum V příměstské části Náchoda - Babí vyrostlo zbrusu nové sportovně-kulturní centrum

Další v galerii 12

Další zprávy /