Dnes
Teplota: 9.6 °C

Pátek, 15.09.2017Policie v Náchodě se zaměří na řízení dopravy ve špičkách, v krajních případech bude odstavovat kamiony

Policie v Náchodě se zaměří na řízení dopravy ve špičkách, v krajních případech bude odstavovat kamiony


Se zahájením školního roku se opět zvýšil provoz vozidel, a to zejména kamionů, na průjezdu Náchodem.

Spediční firmy zatím na opakované výzvy, aby volily pro nákladní vozidla jinou trasu po dobu oprav průtahu, bohužel nereagují. „V odpoledních dopravních špičkách pak často dochází ke kolizím a doprava ve městě mnohdy kolabuje, proto jsem inicioval společné jednání státní a městské policie k navržení možných opatření, která by mohla situaci zmírnit," uvedl starosta Jan Birke a dodal, že dopravní situace je vždy složitější v závěru pracovního týdne, především ve čtvrtek a v pátek.

Dnes dopoledne, tj,. 15. 9. 2017, se uskutečnilo v budově územního odboru Policie ČR společné jednání zástupců státní policie pod vedením vedoucího plk. Mgr. Radka Bohuslava a Městské policie Náchod pod vedením velitele Bc. Petra Valici.

Navrženy byly dvě varianty:

1.      řízení křižovatek - okružní křižovatky OK u Slávie, Českoskalická x Dobenínská (odbočka na Nové Město nad Metují), Pražská x Českoskalická (u hotelu Hynek) a Pražská x Bílkova (u mlýna) - koordinovaně hlídky státní i městské policie

2.      odstavování kamionů v pravém stoupacím pruhu na Vysokov

Policisté budou situaci monitorovat již od následující středy 20. 9. 2017 a v případě, že se doprava ve městě zkomplikuje, přistoupí k navrženým opatřením. „Jako první se budeme snažit dopravu vyřešit řízením křižovatek. Předpokládáme, že situace bude komplikovanější zpravidla ve čtvrtek a v pátek, před nadcházejícím víkendem," uvedl vedoucí územního odboru Policie ČR Náchod plk. Mgr. Radek Bohuslav a dodal: „Při realizaci těchto opatření bychom chtěli všechny motoristy vyzvat k maximální vstřícnosti a ohleduplnosti vůči ostatním účastníkům silničního provozu."

Navržená opatření budou realizována během celého podzimu až do dokončení rekonstrukce průtahu, tj. cca do poloviny listopadu 2017.


Ilustrační foto Ilustrační foto

Další zprávy /