Dnes
Teplota: 8.9 °C

Pátek, 02.10.2020Ing. Arch. František Kulhánek - náchodský Gočár

Ing. Arch. František Kulhánek - náchodský Gočár


Ve čtvrtek 1. 10. 2020 v podvečer proběhla ve výstavní síni Muzea Náchodska vernisáž výstavy věnované významné náchodské osobnosti ing. arch. Františkovi Kulkánkovi, který se mimo jiné profesně jako městský architekt podílel v minulosti na zásadních krocích ovlivňujících vzhled a chod našeho města dodnes.

Tuto mimořádně povedenou výstavu připravil Fotoklub Náchod ve spolupráci a za přispění rodiny Kulhánkových. Potomci ing. arch. Františka Kulhánka se před zahájením výstavy společně s členy Fotoklubu Náchod Romanem Ungrem a Petrem Šulcem setkali se starostou Janem Birke a místostarostou Janem Čtvrtečkou v prostorách obřadní síně náchodské radnice. Příjemné setkání a debata s představiteli města Náchoda pokračovala samotnou vernisáží výstavy ve výstavní síni Muzea Náchodska v Tyršově ulici, která rozhodně stojí za zhlédnutí.

Srdečně vás proto zveme na komentované prohlídky za účasti kurátora výstavy Romana Ungera, které se uskuteční v pátek 2. 10., v sobotu 3. 10. a v neděli 4. 10. vždy od 14. do 17. hodiny. Každý návštěvník obdrží katalog k výstavě.

Rozšířená verze katalogu je pak ke stažení zde: www.fotoklubnachod.estranky.cz

 

Kvůli předčasnému uzavření unikátní výstavy Ing. Arch. František Kulhánek - náchodský Gočár, z důvodu aktuálních vládních nařízení, se pořadatelé výstavy rozhodli natočit komentovanou prohlídku. Provede Vás kurátor výstavy Roman Unger, místopředseda Fotoklubu Náchod. Tato filmová verze procházky výstavou je alternativou pro ty, kteří měli v plánu výstavu shlédnout později, nebo pro ty, které by se na výstavu do Náchoda vůbec nedostali.  
odkaz zde:

KULHÁNEK-NÁCHODSKÝ GOČÁR-KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA VÝSTAVY
  


Ing. Arch. František Kulhánek - náchodský Gočár Ing. Arch. František Kulhánek - náchodský Gočár

Ing. Arch. František Kulhánek - náchodský Gočár Ing. Arch. František Kulhánek - náchodský Gočár

Další v galerii 7

Další zprávy /