Dnes
Teplota: 1.4 °C

Pondělí, 18.12.2017 Ulice Nemastova je po kompletní rekonstrukci

 Ulice Nemastova je po kompletní rekonstrukci


Jednou z největších investičních akcí města Náchoda v roce 2017 byla rekonstrukce ulice Nemastova. Opravy komunikace zde probíhaly od května letošního roku za intenzivní spolupráce všech síťařů.

Na základě požadavku společnosti innoggy, která měla v těchto místech v již dlouhodobě plánovanou výměnu vedení plynu, se při koordinační schůzce s městem připojila ještě společnost ČEZ s demontáží vrchního vedení el. napětí, které bylo při rekonstrukci umístěno do země. Stejně tak byl koordinován postup s VaK Náchod, a. s., došlo k vybudování nové dešťové kanalizace městem a VAK provedl přepojení kanalizačních přípojek do splaškové kanalizace. 

„Celá akce byla velmi složitá nejen na koordinaci pracujících firem, ale i z hlediska technického provedení, protože všechny stávající sítě byly uloženy velmi blízko sebe bez náležitých odstupů. Nicméně i díky vstřícnosti a spolupráci místních obyvatel, se podařilo všechny komplikace vyřešit," upřesnil průběh stavebních prací místostarosta Jan Čtvrtečka.

Následně město Náchod kompletně zrekonstruovalo chodníky, komunikaci a veřejné osvětlení. Zhotovitelem celé akce za téměř 11 milionů korun byla společnost KENVI CZ s.r.o., Vamberk.

„Děkuji stavbařům za to, že se vypořádali s celou řadou překážek, a především obyvatelům této části Náchoda - sídliště Branka, protože pro ně opravy představovaly skutečně velké dopravní omezení, navíc v souběhu se stavebními pracemi na opravě průtahu městem. Nebyl to lehký rok, přesto věřím, že nyní obyvatelé provedenou opravu ocení," uvedl starosta Jan Birke.

Další související investicí byla výstavba chodníku pro pěší včetně veřejného osvětlení, které propojilo stávající chodník vedoucí z města v ulici Českoskalické se stávajícím chodníkem v ulici Za Přádelnou a Václavické. Tuto stavbu za 1,8 mil. Kč provedla v měsících říjen až prosinec rovněž společnost KENVI CZ s.r.o., Vamberk.


Ulice Nemastova je po kompletní rekonstrukci Ulice Nemastova je po kompletní rekonstrukci

Ulice Nemastova je po kompletní rekonstrukci Ulice Nemastova je po kompletní rekonstrukci

Další v galerii 4

Další zprávy /