Dnes
Teplota: 14.1 °C

Pátek, 07.09.2018Do Náchoda přijeli noví dobrovolníci

Do Náchoda přijeli noví dobrovolníci


Stalo se již tradicí, že počátkem září do Náchoda přijíždí nová skupina mladých lidí zapojených do Evropské dobrovolné služby. Ve čtvrtek 6. září 2018 je oficiálně v prostorách městské radnice uvítal starosta Jan Birke krátkým představením náchodské historie a místních zajímavostí. 

Na roční pobyt přijeli mladí lidé z Německa, Rakouska, Španělska, Francie, Litvy, Bulharska, Polska, Portugalska, Maďarska a Ukrajiny.

Projekt Evropské dobrovolné služby realizuje Středisko volného času Déčko Náchod již od roku 2006. V rámci programu Erasmus + financovaného Evropskou unií každoročně narůstá počet mladých lidí, kteří zavítají na Náchodsko. 

Dobrovolníci se těší do základních škol Náchod-Plhov, Dolní Radechová, Žďárky, ZŠ Komenského Nové Město nad Metují, a také do DDM Domino Hronov, DDM Rychnov nad Kněžnou a neziskové organizace Dobrá Dědina Šonov. Budou se podílet na realizacích volnočasových aktivit a výukových projektů pro děti a mládež a ve svém volném čase se zapojí do každodenního života místní komunity. 

Dětem a mládeži v našem regionu se díky komunikaci s dobrovolníky zkvalitní a zpestří výuka cizích jazyků, ale také se učí toleranci a respektu k jiným kulturám. Dobrovolníci si naopak odnesou pedagogické znalosti a dovednosti, naučí se základům češtiny a zlepší si komunikaci v angličtině.


Do Náchoda přijeli noví dobrovolníci Do Náchoda přijeli noví dobrovolníci

Do Náchoda přijeli noví dobrovolníci Do Náchoda přijeli noví dobrovolníci

Další v galerii 6

Další zprávy /