Dnes
Teplota: 4.2 °C

Čtvrtek, 18.10.2018Zrušeno!! V pondělí 22.10. proběhne preventivní kontrola znamének. Zdarma a bez čekání

Zrušeno!! V pondělí 22.10. proběhne preventivní kontrola znamének. Zdarma a bez čekání


22. 10. 2018
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ - bohužel z důvodů poruchy mobilní vyšetřovny JE AKCE ZRUŠENA! Náhradní termín bude stanoven v nejbližších dnech.

 

Preventivní kontrola pigmentových znamének zdarma a bez čekání proběhne dne 22. října na Masarykově náměstí v Náchodě. V rámci charitativního projektu Každý krok pomáhá tu budou zdravotníci návštěvníkům nabízet mimo jiné preventivní kontrolu znamének. Akci pořádá Oborová zdravotní pojišťovna. Zdravotní služby jsou zdarma a připravené pro všechny, ať už jsou klienty jakékoli pojišťovny. Odborníci budou zájemcům k dispozici od 14:00 do 17:00.

„Lidé si často neuvědomují, jaké všechny služby jim může jejich zdravotní pojišťovna poskytnout. Vedle toho hlavního - tedy proplácení zdravotní péče - to je řada zdravotních benefitů, ale například také pomoc s hledáním specialisty s volnou kapacitou nebo třeba snadná komunikace přes internet, aniž by klient musel s každou drobností osobně chodit na pobočku," říká Radovan Kouřil, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny.

Odborníci proto také lidem poradí, s čím se mohou obrátit na svoji zdravotní pojišťovnu. Ty totiž v průměru každému občanovi zaplatí za rok zdravotní péči za více než 20 000 Kč. Specialisté Oborové zdravotní pojišťovny proto chtějí lidem nabídnout konzultace o zdraví a službách pojišťoven, na které mají právo.

Akce Každý krok pomáhá probíhá celý rok. Kdo se zaregistruje na webu OZP měří, kolik kroků ujde. Účastnici se automaticky přiřadí partnerským charitativním organizacím. Ta, jejíž tým ujde nejvíc kroků, získá od OZP odměnu. A aby účastníci mohli správně soutěžit, mohou si na kamenných pobočkách OZP i v pobočce mobilní vyzvednout krokoměr. Není přitom nutné být klientem OZP, byť klientům budou za účast v soutěži přičteny body do Vitakonta, které můžou směnit za příspěvky na preventivní programy.

Zdravotní péče může být velmi nákladná. Díky své zdravotní pojišťovně však lidé přímo u lékaře neplatí nic. Přitom náklady na léčení nejdražších onemocnění se mohou přehoupnout i přes dvacet milionů korun za rok na jednoho člověka. To platí například u lidí, kteří trpí poruchou srážlivosti krve. I u běžnějších diagnóz se ale náklady mohou šplhat do desítek tisíc. Například roční výdaje na léčbu diabetu jsou 50 tisíc korun, operace slepého střeva vyjde na 30 tisíc korun a stejně tak kolem 30 tisíc korun stojí například jeden den péče na ARO.

 

Pro více informací prosím kontaktujte

Anna Rybářová

PR manažerka

Crosscom

+420 704 398 903

rybarova@crosscom.cz


Preventivní kontrola pigmentových znamének Preventivní kontrola pigmentových znamének

Preventivní kontrola pigmentových znamének Preventivní kontrola pigmentových znamének

Další zprávy /