Dnes
Teplota: 7.7 °C

Pondělí, 10.12.2018Mikuláš v Alšovce

Mikuláš v Alšovce


Mik miku, mik miku, Mikuláš, přišel s čertem na koláč... Tato slova se v mikulášském týdnu nesla školkou. Jelikož se tento rok náš Školní vzdělávací program točí okolo českých tradic, které se snažíme prožívat a realizovat společně s dětmi, pozvat k nám Mikuláše a jeho pomocníky, bylo nutností. V minulých letech sice tuto školku Mikuláš nenavštěvoval osobně, o to větším překvapením se však návštěva stala. V realizaci této akce nám velmi vypomohla SOŠ sociální a zdravotnická - Evangelická akademie Náchod, se kterou pokračujeme ve vřelé spolupráci i tento školní rok.

Děti byly od rána napjaté, zda Mikuláš s čertem a andílkem dorazí nebo se zastaví v jiné školce a k nám to již nestihnou. V dopoledních hodinách se však celou školkou neslo zvonění zvonečku a o přítomnosti bytostí již nebylo pochyb. Děti hříšné i nehříšné čekaly s jiskřičkami v očích, až bude zmíněno jejich jméno. Všechny děti byly spíše pochváleny. A když přeskočily čertovi metličku, dostaly od Mikuláše dáreček a byly spokojené, že mají zase na rok klid. Všem na rozloučenou zvesela zazpívaly.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat vedení Střední odborné školy sociální a zdravotnické - Evangelické akademii Náchod, ale i jejich studentům, za výbornou spolupráci v roce 2018.

 

A všem ostatním,

přejeme klidný adventní čas,

krásné svátky vánoční

a mnoho zdraví v roce 2019.

                                                                       

 

Přejí děti a kolektiv

z

Mateřské školy, Náchod, Alšova 952.


Mikuláš v Alšovce! Mikuláš v Alšovce!

Další zprávy /