Dnes
Teplota: 7.6 °C

Pondělí, 04.03.2019Náchod stvrdil spolupráci s nemocnicí podpisem memoranda

Náchod stvrdil spolupráci s nemocnicí podpisem memoranda


Dnes po poledni v obřadní síni náchodské radnice podepsali starosta Náchoda Jan Birke a statutární ředitelka Oblastní nemocnice Náchod, a.s., Ing. Ivana Urešová, MBA Memorandum o porozumění a vzájemné spolupráci mezi městem a nemocnicí.

Podpisu se zúčastnili také náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pro oblast zdravotnictví Ing. Aleš Cabicar, místostarostka Ing. Pavla Maršíková, tajemnice MěÚ Náchod Mgr. Hana Mílová, za náchodskou nemocnici MUDr. Ladislav Tichý, náměstek pro léčebnou péči, Ing. Martin Kyntera, náměstek pro oblast personální oblast a Mgr. Renata Dušková, ombudsman.

„Náchodská nemocnice je nemocnicí okresního formátu. Současnou revitalizací připravujeme komfortní zázemí na dalších dvacet nebo třicet let, proto považuji za velmi důležité, aby se stala nedílnou součástí života ve městě," uvedl náměstek hejtmana Ing. Aleš Cabicar.

Memorandum je vyjádřením zájmu o spolupráci obou subjektů na zvýšení kvality poskytovaných služeb, zajištění personální stability a komfortu při poskytování zdravotní péče pro obyvatele města Náchoda a celého regionu.

„V podstatě svými podpisy stvrzujeme trvalý zájem na intenzivní spolupráci, kterou odstartovala samotná revitalizace nemocnice již v loňském roce. Jsme takřka v denním kontaktu s vedením nemocnice, co se týče řešení dopravní situace nebo řešení parkování, snažíme se efektivně koordinovat všechny kroky související s tak významnou výstavbou, která pozitivně ovlivní život obyvatel nejen v Náchodě," komentoval důvody podpisu memoranda starosta Jan Birke.

Jde především o sdílení informací a vytváření podmínek nejen pro vlastní stavební práce, ale i pro získávání nového lékařského i nelékařského zdravotnického personálu pro Oblastní nemocnici Náchod.

„Úzká spolupráce s městem je pro nemocnici klíčová. Máme jasnou představu. Už nyní prostřednictvím Nadačního fondu pro podporu nemocnice v Náchodě pracujeme na náboru budoucích zdravotních sester. Máme za sebou s panem starostou společnou návštěvu v náchodské Střední škole sociální - Evangelické akademii a reakce studentek prvního ročníku oboru praktická sestra na motivační systém stipendií nás oba velmi mile překvapila. Uděláme maximum proto, aby nejen ony posílily v budoucnu nemocniční personál," uvedla statutární ředitelka Ing. Ivana Urešová, MBA.

Neméně významnou součástí spolupráce je vytváření podmínek proto, aby se zaměstnancům nemocnice v Náchodě dobře žilo. „Připravujeme studii pro realizaci záměru výstavby nových bytů, které by mohly sloužit pro občany města, a také pro zdravotní sestry a nové lékaře, kteří přijdou pracovat do náchodské nemocnice," dodal starosta Náchoda Jan Birke.

Za účelem prohloubení spolupráce se stali součástí poradního sboru náchodské nemocnice zástupci města: Jan Birke, starosta města, MUDr. Ladislav Tichý, člen rady města, MVDr. Pavel Bělobrádek Ph.D., MPA, člen zastupitelstva města, a Mgr. Hana Mílová, tajemnice městského úřadu, jejichž mandáty jsou spojeny s uvedenými veřejnými funkcemi a v případě zániku mandátu (funkce) zaniká i jejich členství v Poradním sboru Oblastní nemocnice Náchod. Všichni výše jmenovaní budou svou funkci vykonávat bez nároku na odměnu.

Memorandum bylo schválenou Radou města Náchoda na jednání 28. ledna 2019 a stvrzeno podpisy obou stran právě dnes.

 


Náchod stvrdil spolupráci s nemocnicí podpisem memoranda Náchod stvrdil spolupráci s nemocnicí podpisem memoranda

Náchod stvrdil spolupráci s nemocnicí podpisem memoranda Náchod stvrdil spolupráci s nemocnicí podpisem memoranda

Další v galerii 8

Další zprávy /