Dnes
Teplota: 5.8 °C

Pondělí, 15.04.2019Dostavba Malých lázní v Bělovsi vstupuje do své finální etapy

Dostavba Malých lázní v Bělovsi vstupuje do své finální etapy


Dnes odpoledne podepsal starosta Náchoda Jan Birke a jednatel společnosti Průmstav Náchod, s.r.o., Vratislav Zítka smlouvu o dílo na dostavbu areálu Malých lázní v Bělovsi.

„Na tento okamžik čekáme od prosince loňského roku, kdy jsme se bohužel museli rozloučit s původním dodavatelem stavby, firmou Green Project, s.r.o., v jejíž silách nebylo projekt dokončit," uvedl při podpisu smlouvy starosta Jan Birke.

Firma Green Project, s.r.o., Průhonice předala nedokončené dílo městu Náchod 14. 12. 2019. Od té doby byl rozestavěný objekt zabezpečen pro zimní měsíce a začátkem ledna 2019 vypsána nová veřejná zakázka na jeho dostavbu, ve které zvítězila firma Průmstav Náchod, s.r.o.

Projekt obnovy Malých lázní v Náchodě-Bělovsi je součástí projektu AQUA MINERALIS GLACENSIS spolufinancovaného z prostředků Evropské unie - Evropského fondu pro regionální rozvoja státního rozpočtu ČR

Dokončení stavby za téměř 15 mil. Kč (14.955.076,83 Kč) je smluvně stanoveno na dobu šesti měsíců od podpisu smlouvy a jak již bylo v minulosti avizováno, čerpání dotace s ohledem na posunutí termínu dostavby, ohroženo není. Již před časem byl termín ukončení celého projektu z důvodu žádosti jednoho z polských partnerů prodloužen do dubna 2020. 

A jak bude stavba v následujících měsících probíhat?

„Nyní zbývá dokončit interiéry vily Komenského, střešní krytinu a zateplení budovy. Dále pak stavební práce související s výstavbou kolonády a instalací a technologií stáčení minerálních vod z třinácti nových pítek a provést konečné terénní úpravy a ozelenění," upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka. 

Do dalšího kroku v budování náchodských lázní se můžete zapojit nyní i vy. V nejbližších dnech bude zveřejněna anketa pro širokou veřejnost, kde se budeme ptát, jaká jména ponesou samotné minerální vody čerpané ze dvou vrtů Běla a Jan. Na podzim loňského roku se sešlo více než 400 tipů, ze kterých náchodští radní vybrali 10 nejzajímavějších. Tato jména postoupila do ankety.

Sledujte internetové stránky www.mestonachod.cz a zapojte se. Autoři dvou vybraných názvů minerálek budou odměněni částkou 3 tisíce korun.


Dostavba Malých lázní v Bělovsi vstupuje do své finální etapy Dostavba Malých lázní v Bělovsi vstupuje do své finální etapy

Dostavba Malých lázní v Bělovsi vstupuje do své finální etapy Dostavba Malých lázní v Bělovsi vstupuje do své finální etapy

Další v galerii 3

Další zprávy /