Dnes
Teplota: 6.3 °C

Pondělí, 02.09.2019Zahájení školního roku v náchodských školách

Zahájení školního roku v náchodských školách


Také v Náchodě dnes zasedli po prázdninách školáci do svých lavic. Ve třech tzv. velkých a třech malých náchodských základních školách přivítali učitelé celkem 172 prvňáčků.

První školní den byl velkou událostí nejen pro děti, ale především pro jejich rodiče, babičky a dědečky, kteří je do školy doprovázeli.

Jako každý rok přišli náchodské prvňáčky pozdravit a podpořit v jejich důležitém životním kroku i představitelé města Náchoda. Místostarostka Pavla Maršíková vítala prvňáčky společně s místostarostou a ředitelem ZŠ Komenského v jedné osobě Františkem Majerem v prvních třídách v budově školy v Sokolské ulici. Místostarosta Jan Čtvrtečka zavítal do ZŠ Pavlišovská v příměstské části Babí a ZŠ Běloves. Prvňáčky v základní škole na Drtinově náměstí ve Starém Městě přivítala za město vedoucí odboru školství MěÚ Náchod Iveta Lukešová, v základní škole na Plhově již tradičně děti vítal poslanec PČR a náchodský zastupitel Pavel Bělobrádek.

Starosta města Náchoda Jan Birke tentokrát pozdravil malé školáky v základní škole T. G. Masaryka, kde společně s olympionikem a úspěšným náchodským plavcem Pavlem Janečkem zavítali nejen do první třídy, ale i do nové sportovní třídy na druhém stupni - mezi šesťáky.

Všem školákům přejeme hodně úspěchů v novém školním roce!


Zahájení školního roku v náchodských školách Zahájení školního roku v náchodských školách

Zahájení školního roku v náchodských školách Zahájení školního roku v náchodských školách

Další v galerii 9

Další zprávy /