Dnes
Teplota: 13.2 °C

Pondělí, 24.02.2020Ocenění za významný sportovní a kulturní přínos za rok 2019

Ocenění za významný sportovní a kulturní přínos za rok 2019


Každoroční ocenění za významný sportovní a kulturní přínos pro město Náchod za rok 2019, která uděluje Kulturní a sportovní nadace města Náchoda, byla předána v sobotu 22. února 2020 na Reprezentačním plese města Náchoda, Pivovaru Náchod a. s. a Beránek Náchod a. s. Z rukou starosty města Jana Birke a předsedy správní rady nadace Pavla Sobotky převzali ceny: 

Alex Maryška - Cena talent v oblasti sportu za rok 2019

Alex je členem powerliftingového týmu v Náchodě. Svoje první závody v silovém trojboji absolvoval již v patnácti letech. Další rok se stal mistrem republiky s novým národním rekordem 135 kg, který další rok posunul až na 170 kg! Na mistrovství světa v Trnavě vytvořil nový světový rekord a stal se mistrem světa. Na mistrovství Evropy v Německu mu stačilo o pět kilogramů méně (165 kg) a stal se mistrem Evropy. Poslední závody absolvoval v americkém Chicagu v roce 2019, kde vytvořil nový světový rekord 190 kg! Jeho velký dík patří rodině, především pak dědečkovi za trénink a přípravu, Velké poděkování patří také sponzorům a zastupitelům města Náchoda za přízeň. 

Kamil Krunka - Cena v oblasti sportu za rok 2019

Kamil Krunka je sportovec tělem i duší. Je členem Sportovního klubu Nové Město nad Metují. Již dvacet let se výkonnostně věnuje běžeckým disciplínám. Vášeň pro běh ho provází celý život. V nohách už má naběháno 80.000 kilometrů a motivace ke zdolání dalších mu neschází. Běh mu stále přináší obrovskou porci radosti. Nad všechny medaile z mistrovství republiky či osobní rekordy si váží jednoho sportovního úspěchu. Tím je trojnásobné vítězství na domácím závodě, běhu „Hronov - Náchod" a to v letech 2006, 2010 a 2018. Rád by tímto poděkoval rodině, přátelům, trenérovi, mateřskému oddílu a všem, kteří ho na jeho cestě podporují.  

Fotoklub Náchod - Cena v oblasti kultury za rok 2019

Fotoklub Náchod byl založen v roce 1924 a v září loňského roku oslavil již 95. narozeniny. V současné době má fotoklub 10 aktivních členů všech věkových kategorií. Pořádají klubové a autorské výstavy nejen u nás, ale i v zahraničí. Účastní se fotografických festivalů a tvůrčích projektů. Mezi nejvýznamnější novodobé počiny patří vydání tří dílů klubového projektu „Náchod včera a dnes" v knižní podobě, osmi uspořádaných ročníků mezinárodního výstavního projektu ZEĎ a pravidelné vzdělávání studentů nejen při tradiční Náchodské Prima Sezóně. Předsedou fotoklubu je již 15 let Petr Šulc, místopředsedové jsou Roman Unger a Tomáš Šimek. 

Kvarteto ZUŠ Náchod - Cena TALENT v oblasti kultury za rok 2019

Tento soubor založil v září roku 2018, u příležitosti soutěže žáků základních uměleckých škol v oboru komorní hra s převahou smyčcových nástrojů, pan učitel Lukáš Janko. Členy kvarteta jsou Viktor Tomek (housle), Šárka Tomková (housle), Karolína Janková (cembalo) a Vojta Mrověc (viola). Kvarteto získalo 1. cenu v krajském kole, posléze i v celostátním kole, kde kromě toho vyhrálo svoji kategorii a stalo se Absolutním vítězem mezi 55 soubory z celé České republiky. Dva členové souboru, Karolína Janková a Viktor Tomek, získali ocenění za mimořádný interpretační výkon. 

Všem oceněným blahopřejeme! 

Foto: Fotoatelér Traudy


Ocenění za významný sportovní a kulturní přínos za rok 2019 Ocenění za významný sportovní a kulturní přínos za rok 2019

Ocenění za významný sportovní a kulturní přínos za rok 2019 Ocenění za významný sportovní a kulturní přínos za rok 2019

Další v galerii 30

Další zprávy /