Dnes
Teplota: 14.5 °C

Pondělí, 24.02.2020Pivovar PRIMÁTOR si přivezl dvě zlaté Pivní pečetě a jeden bronz

Pivovar PRIMÁTOR si přivezl dvě zlaté Pivní pečetě a jeden bronz


Náchodský pivovar PRIMÁTOR hlásí další skvělý výsledek a prezentaci svých výrobků. Z jubilejního 30. ročníku pivovarnické přehlídky International Beer Festival Budweis, která proběhla minulý týden (20.-22.2.2020) v Českých Budějovicích, si přivezl dvě zlatá a jedno bronzové umístění.

 „Zlatou pivní pečeť získala naše kvasnicová jedenáctka, a to v kategorii kvasnicových piv. Pivo PRIMÁTOR Exkluziv opanovalo kategorii světlých silných piv", pochlubil se ředitel pivovaru Petr Kaluža. Bronz do Náchoda přivezl za pšeničné pivo PRIMÁTOR Weizen.

Zatímco pro kvasnicovou jedenáctku to byla obhajoba loňského vítězství, šestnáctka zde získala premiérové vítězství.

„Myslím, že tento výsledek potvrzuje, že vaříme výborné pivo. Skutečnost, že jsme udrželi loňskou pozici a získali další zlato, vypovídá o vysoce nastavené kvalitě naší práce a prokazatelné konkurenceschopnosti," dodal Petr Kaluža.

Českobudějovického pivního festivalu se zúčastnilo 264 pivovarů z Čech i zahraničí včetně Slovenska, Běloruska, Polska, Ruska, ale i Spojených států, Německa nebo třeba Arménie. Porota vybírala z 1440 vzorků, což byl rekordní počet v 30leté historii akce. Nejúspěšnějšími co do počtu cen se staly pivovar PRIMÁTOR, přerovský pivovar Zubr a Tradiční pivovar v Rakovníku.

„V minulosti to byla soutěž pouze českých pivovarů, ale nyní se konkurence rozrůstá, a to i směrem za hranice Česka. Soutěž se stává stále prestižnější, stejně jako zisk Pivní pečetě, z národní se stala skutečně mezinárodní," míní Petr Kaluža. Ten se soutěže účastnil i v pozici degustátora. Soutěžní vzorky posuzovalo celkem pět set hodnotitelů.

„Kvalita přihlášených piv byla vysoká. Mám radost, když dostanete před sebe sedm vzorků k hodnocení a všechno to jsou výborná piva. Výhrad jsem zaznamenal stále méně a méně," okomentoval práci degustátora ředitel pivovaru PRIMÁTOR.

 

S případnými dotazy se obracejte na Ing. Petra Kalužu - petr.kaluza@primator.cz.

 

 

Za Pivovar PRIMÁTOR a.s. zpracovala Petra Kulhavá.     


Pivovar PRIMÁTOR si přivezl dvě zlaté Pivní pečetě a jeden bronz Pivovar PRIMÁTOR si přivezl dvě zlaté Pivní pečetě a jeden bronz

Pivovar PRIMÁTOR si přivezl dvě zlaté Pivní pečetě a jeden bronz Pivovar PRIMÁTOR si přivezl dvě zlaté Pivní pečetě a jeden bronz

Další v galerii 3

Další zprávy /