Dnes
Teplota: 7.2 °C

Pondělí, 30.03.2020Město Náchod nabízí ode dneška pro občany ROUŠKOMAT

Město Náchod nabízí ode dneška pro občany ROUŠKOMAT


Automat na roušky je umístěn od dnešního odpoledne v podloubí budovy radnice na Masarykově náměstí u vstupu do budovy.

„S ohledem na neustálý nedostatek ochranných pomůcek jsme se rozhodli jít i touto cestou a nabídnout možnost občanům zakoupit si roušky za symbolickou cenu 5 Kč/ks," vysvětlil starosta Náchoda Jan Birke.

Město Náchod v minulých týdnech pomohlo rychlým dodání ochranných pomůcek zabezpečit složky IZS, lékaře, lékárníky, prodavače a prodavačky v obchodech, pracovníky České pošty, obsluhy čerpacích stanic, klienty sociálních zařízení, seniory, dobrovolníky, církve, zaměstnance MěÚ Náchod a dalších organizací zajišťujících chod města.

„Dnes už se nabízí i celá řada dárců, kteří nám věnují nemalé finanční částky na nákup právě roušek. Proto jsme se rozhodli nabídnout je občanům za symbolickou cenu. Pevně věřím, že se dostane na každého a lidé budou ohleduplní k sobě navzájem, odběr jsme omezili na max. 5 balení na osobu," upřesnil starosta.

V automatu bude možné zakoupit dva druhy balení, po dvou a čtyřech kusech jednorázových roušek, tj. jeden kus za symbolickou cenu 5 Kč. Provozní doba rouškomatu bude denně od 8 do18 hodin, tzn. včetně sobot a nedělí. 

Výtěžek z prodeje roušek věnuje Město Náchod na nákup pomůcek pro klienty Městského střediska sociálních služeb Marie jako jsou např. zvedáky pro imobilní občany.

 


Město Náchod nabízí ode dneška pro občany ROUŠKOMAT Město Náchod nabízí ode dneška pro občany ROUŠKOMAT

Další zprávy /