Dnes
Teplota: 12.9 °C

Pátek, 15.10.2021Informace pro zákazníky Bohemia Energy

Informace pro zákazníky Bohemia Energy


Dodavatel Bohemia Energy a další firmy ze skupiny Bohemia Energy entity oznámili 13. 10. 2021 ukončení činnosti. Zákazníci z řad spotřebitelů i firem o energie nepřijdou. O nepřetržitou dodávku elektřiny nebo plynu se u nich postarají dodavatelé poslední instance.

 

Vzhledem k tomu, že pro řadu odběratelů se v těchto dnech stala situace nepřehlednou a matoucí, přináší vám i Město Náchod přehledně aktuální informace.

Jelikož Bohemia Energy ukončuje svou činnost, přechází povinnost dodávat plyn či elektřinu dosavadním zákazníkům na tzv. dodavatele poslední instance, který tak musí činit za ceny určené Energetickým regulačním úřadem (ERÚ). Dodavatelem poslední instance je některá z velkých společností, která funguje jako jistá záchranná síť pro spotřebitele, jejichž dodavatel ukončil dodávky elektřiny popřípadě plynu. Zajišťuje dodávky energií pouze po nejnutnější dobu, maximálně šest měsíců, během kterých má zákazník možnost vybrat si nového dodavatele. Tento dodavatel poslední instance je určen dle geografické polohy - v rámci dodávek elektrické energie, jím pro oblast Náchoda je ČEZ Prodej, a.s. Dodávky plynu převezme Innogy Energie, s.r.o.

POZOR, záchranná síť v podobě dodavatele poslední instance se nevztahuje na zákazníky, jejichž spotřeba plynu za posledních 12 měsíců přesáhla 630 MWh. Tito zákazníci si musí nového dodavatele zajistit bezodkladně sami.

Ministerstvo průmyslu a obchodu, společně s ERÚ, v této souvislosti vyzvalo zákazníky skupiny Bohemia Energy, aby již společnostem, které skupinu Bohemia Energy tvoří (BOHEMIA ENERGY entity s.r.o., COMFORT ENERGY s.r.o., Energie ČS, a.s., Europe Easy Energy a.s. a X Energie, s.r.o.) nadále neplatili zálohové platby a zrušili si případné trvalé příkazy. Celá tisková zpráva MPO a ERÚ je k dispozici zde: https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/vyzva-eru-a-mpo--263986/.

 

Další důležité informace:

https://www.cez.cz/cs/dpi

https://www.innogy.cz/

https://www.eru.cz/cs/-/dodavatel-energii-zkrachoval-jste-chraneni-dodavatelem-posledni-instance.

 

 

Pro velké odběratele, kteří mají obavu, že nebudou moci využít institutu dodavatele poslední instance zřídila Hospodářská komora ČR kontaktní, podpůrnou a informační adresu podpora@komora.cz.

 

 

 


Logo Logo

Další zprávy /