Dnes
Teplota: 17.3 °C

Pondělí, 08.08.2022Česká pošta pošle za lidmi pět nových mobilních pošt

Česká pošta pošle za lidmi pět nových mobilních pošt


Česká pošta rozšiřuje působnost mobilní pošty na další oblasti České republiky. Umožní jí to 5 nových vozů, které obohatily vozový park. Celkem tak už Pošta disponuje sedmi vozy mobilní pošty, které v srpnu vyrazí nabízet služby do obcí, ve kterých nejsou stálé pobočky České pošty.

 

Už nyní se dvě původní mobilní pošty pohybují na Českolipsku a Jičínsku, kde obsluhují obce Kvítkov, Holany, Vrchovany, Skalku u Doks, Zeleneckou Lhotu, Zámostí-Blata a Újezd pod Troskami. Od 8. srpna se k nim přidají dvě nové mobilní pošty na Náchodsku a Pardubicku, kde budou zajíždět do obcí Zábrodí, Kramolna, Slavoňov, Borová, Černá u Bohdanče, Bukovka, Dolany a Srch. A konečně poslední tři vozy vyrazí od 10. srpna na Benešovsko, Třebíčsko a Prachaticko, kde obslouží obyvatele obcí Struhařov, Radošovice, Kondrac, Veliš, Trnava, Oslavice, Dolní Heřmanice, Smrk, Slavičky, Mičovice, Hracholusky, Žernovice, Těšovice a Chlumany.

 

V případě potřeby je Česká pošta připravena mobilní pošty bezodkladně přesunout na další potřebná místa po celé České republice, včetně původních lokalit. To se stalo například na konci loňského června, kdy od pondělí 28. června byl další vůz mobilní pošty operativně přemístěn přímo do obcí postižených ničivým tornádem.

 

Tam, kde je to možné, jsou občané po dohodě s obecním úřadem o této službě informováni prostřednictvím obecního rozhlasu, obecního webu či vývěskou. Zapojení Mobilní pošty se nijak nedotkne režimu doručování. Ten zůstává beze změny a je ve všech výše zmíněných obcích nadále zajištěn standardním způsobem. Mobilní pošta bude zajišťovat obsluhu těchto obcí do konce září.

 

Mobilní pošta zajistí větší bezpečnost občanů, kteří si budou moci poštovní službu vyřídit u sebe v obci a nebudou muset kvůli ní cestovat do obce s pobočkou České pošty. Mobilní pošta zprostředkuje poslání listovních i balíkových zásilek, platby i výplaty poukázek a zajistí také výběry hotovosti jako na standardní poště. Samozřejmostí je možnost využít služeb Poštovní spořitelny. Občané díky mobilní poště nezmeškají výplaty sociálních dávek.

 

ČESKÁ POŠTA

Mgr. Ivo Vysoudil

Specialista pro komunikaci a tiskový mluvčí

Specializovaný útvar tiskový a PR

 

 


Přílohy:

CP_Mobilni posta_41_NACHODSKO_tydny_plakat_A4     (7632_563873549.pdf / 0,93 MB)

Mobilní pošta Mobilní pošta

Další zprávy /