Dnes
Teplota: 18.7 °C

Pondělí, 04.12.2017Úspěchy Delfínu Náchod na MR v Plzni

Úspěchy Delfínu Náchod na MR v Plzni


Janeček vybojoval kompletní sadu medailí

V Plzni se odehrálo Zimní mistrovství ČR v plavání dospělých a dorostu v 25m bazénu. Česká špička zde měla jedinou šanci na plnění limitů ME v Dánsku.

Za Delfín Náchod startovalo 7 plavců - Pavel Janeček, Martin Cöger, Štěpán Remeš a v dorostenecké kategorii Anežka Rožnovská, Petra Lemfeldová, Pavlína Linhartová a Káťa Jermanová.

Svůj loňský titul na dlouhé polohovce zde obhájil olympionik Pavel Janeček nejlepším letošním časem v ČR 4:14,03. Na poloviční distanci se mu podařilo dohmátnout jako třetí. Sbírku cenných kovů zkompletoval stříbrem v nedělním finále na 200m motýl.

Právě v těchto dnech vychází v nakladatelství Olympia kniha + DVD „Plaveme s Pavlem" určená především pro rodiče a děti, přibližující atraktivní formou plavání pro širokou veřejnost jako jeden z nejvšestrannějších a nejzdravějších sportů.

Mezi děvčaty si nejlépe vedla v kategorii mladších dorostenek Anežka Rožnovská na 50m prsa, když vybojovala krásné 5. místo. Dále přidala 8. a 9. pozici na 100m polohově a 100m  prsa.

Do desítky nejlepších oddílů v ČR se dostaly i 2 štafety na 4x50m volný způsob a 4x 50m polohově, které doplavaly jako sedmé, resp. osmé.

Do TOP25 v republice se dostali 23. místem na 100m prsa Martin Cöger a Petra Lemfeldová na 400m polohově.

                                                                                                                      (pj, kk)


Plavci Delfínu Náchod na MR (archiv Delfínu) Plavci Delfínu Náchod na MR (archiv Delfínu)

Další zprávy /