Dnes
Teplota: 4.3 °C

Pátek, 13.04.2018V neděli odstartoval 2. ročník seriálu běžeckých závodů Primátor CUP

V neděli odstartoval 2. ročník seriálu běžeckých závodů Primátor CUP


 Druhou dubnovou neděli odstartoval v malebném prostředí Ratibořic 2. ročník běžeckého seriálu Primátor CUP, jehož generálním partnerem je Pivovar PRIMÁTOR a.s.      

     Běhu Babiččiným údolím se zúčastnilo rekordních 251 běžců a běžkyň v hlavním závodě a 195 dětí na dětských tratích. Účast ohromila nejen organizátora akce - Místní akční skupinu mezi Úpou a Metují, ale i náhodné návštěvníky.    

     Díky teplému jarnímu počasí, skvělé práci organizátora a chuti účastníků běhu rozhýbat tělo po dlouhé zimě, jsme úspěšně navázali na předchozí ročník seriálu a věříme, že rekordy v počtu závodníků budou padat i na dalších závodech.    

     Už teď se můžete registrovat na květnovou Lázeňskou sedmičku. Následuje novinka seriálu - srpnový Běh Teplickými skalami - jedinečný závod, jehož část vede náročným terénem skalního města a je součástí Horolezeckého filmového festivalu. V září se na Vás těšíme na Montackých vlnách a charitativním Běhu pro hospic. Seriál zakončí říjnová Cena Metuje a kultovní běh Hronov-Náchod.   

      Všechny důležité informace k jednotlivým běhům a bodovému systému Primátor CUP získáte v přehledné webové prezentaci www.primatorcup.cz a na facebooku.

 

Tisková zpráva - MAS Mezi Úpou a Metují - 11. 4. 2018

 

Běh Babiččiným údolím - otevřený závod pro celou rodinu

Druhou dubnovou neděli nezářilo v Babiččině údolí jenom teplé jarní sluníčko, ale i radostné a spokojené tváře malých i velkých závodníků, kteří dorazili do Ratibořic na Běh Babiččiným údolím. Díky partnerské spolupráci Místní akční skupiny Mezi Úpou a Metují, Města Česká Skalice a Sportovního klubu Nové Město nad Metujíse v Ratibořicích úspěšně uskutečnil již5. ročník tohoto sportovního zápolení. Závod je vždy uspořádán tak, aby mohla běžet celá rodina. Pořadatelé tradičně vypisují sedm kategorií a připravují tratě v délce 150 m, 500 m, 700m, 1 400m a 6 400 m.Závodní tratě jsou vedeny nádhernou přírodou Babiččina údolí, a to díky spolupráci se Správou NKP SZ Ratibořice. Školní děti a mládež soutěží v kategoriích O med pana Proška, O mlynářův trdelník, O krajánkův šátek, O Kudrnovic veverky a O Babiččiny pohádky. Pro předškolní děti byl určen závod O pohádkové pexeso. Atletky a atleti, nejen z Královéhradeckého kraje, ale ze všech koutů Česka, svedli souboj v hlavní kategorii O babiččin krajáč.

Počet závodníků i přihlížejících diváků byl opět vynikající. Účast ohromila nejen organizátory akce, ale i náhodné návštěvníky. „Počet 251 běžců a běžkyň v hlavním závoděbyl rekordní, když připočítáme 195 dětí na dětských tratích, tak dosáhneme čísla 446 závodníků, což řadí tento závod mezi ty větší v našem regionu", řekla hlavní organizátorka akce Zdeňka Hovorková z Místní akční skupiny Mezi Úpou a Metují.

Hlavní závod opanovali Kamil Krunka a Dominik Sádlo, oba z SK Nové Město n.M., na třetím místě doběhl Patrik Vebr (Vencl tým Ústí nad Orlicí). Ženskou kategorii ovládla výborná Táňa Metelková z TJ Sokol Hradec Králové, na druhém místě doběhla Markéta Zeisková(Rajbas klub Náchod) a třetí Kateřina Kubiasová (Tyčka a Kulička). Podrobné výsledky ze všech kategorií naleznete na www.sportchallenge.cz. Aktuální fotografie naleznete na www.masmum.cz, nebo na facebooku: Primátor CUP i Města Česká Skalice.

Stupně vítězů byly připraveny před sousoším Babičky s vnoučaty. Předávání cen se ujala manažerka MAS Mezi Úpou a Metují Zdeňka Hovorková společně se starostou Města Česká Skalice Martinem Staňkem. V každé kategorii bylo cenami odměněno 6 nejúspěšnějších osob - 3 chlapci (muži) a tři děvčata (ženy). Kromě tematicky zaměřených cen vítězové obdrželi trička s názvem závodua suvenýry od hlavního partnera akce, kterým je náchodský Pivovar PRIMÁTOR. Navíc pro všechny malé i velké závodníky byla připravena od organizátorů pozornost (účastnický list, informační materiály a  button s logem akce). K osvěžení všech posloužila jablíčka ze ZD Dolany a malinovka od Pivovaru Primátor.

„Atmosféra při nedělním závodu byla opět úžasná. Sportovní elán a radost z pohybu sálal nejen ze závodníků, ale i z většiny diváků. Obecenstvo spravedlivě a neúnavně fandilo, obdivovalo běžecké výkony a užívalo si jarní přírody v Babiččině údolí", sdělila Květa Ležovičová, jedna z organizátorů akce. „Po skončení závodu někteří závodníci zařadili do programu i návštěvu ratibořického zámku, mlýnu či Starého bělidla", dodala Ležovičová.         

Důležitou informací je i fakt, že Běh v Babiččině údolí je opět zařazen do běžeckého seriálu PRIMÁTOR CUP, který v letošním roce právě tímto závodem v Babiččině údolí otevřel svůj druhý ročník. Podrobnosti k dalším zařazeným závodům a jejich termínům naleznete na www.primatorcup.cz

 

Pořadatelé děkují všem dobrovolníkům, kteří pomáhali s organizací závodu. Srdečně děkujeme i vedení Města Česká Skalice, které akci podpořiloi finančně.

Za MAS Mezi Úpou a Metují - Květa Ležovičová.


O krajáč O krajáč

O pohádky O pohádky

Další zprávy /