Dnes
Teplota: 16.3 °C

Čtvrtek, 27.06.2019Letní úspěchy Delfínů na MR

Letní úspěchy Delfínů na MR


Janeček mistrem republiky, Ida Ferrara stříbrná

Plavci Delfínu Náchod mají úspěšně za sebou svá letní mistrovství republiky. Na MR dorostu a dospělých se nominovali Pavel Janeček, Ida Ferrara, Petra Lemfeldová, Pavlína Linhartová a Anežka Rožnovská. Janeček získal mistrovský titul na 400m polohově v čase 4:26,87 a přidal další 3 medaile. Dvě stříbra na 200m polohově a na 200m motýl a bronz na poloviční distanci. Štafeta dorostenek na 4 x 100m polohově obsadila 9. místo.

Mistrovství České republiky staršího žactva proběhlo ve Zlíně. Ida Ferrara dohmátla jako stříbrná na znakové stovce v osobním maximu 1:08,55 a přidala 8. pozici na dvojnásobné trati. Náchod zde reprezentovali Vrzáček Matěj, Dítětová Markéta, Tomková Šárka a Zimlová Kateřina. Markéta se vešla do 1. desítky na 800m volný způsob (VZ). Štafeta 4x50 VZ dohmátla jako sedmá.

Mladší žactvo mělo své Letní mistrovství ČR v Novém Jičíně. Žačky měly velmi blízko medaili na 4x50m VZ, když skončily čtvrté. Náchodští plavci se probojovali 8x mezi TOP 10 a padlo mnoho osobních rekordů. Za Delfín startovali Cedidla David, Dlohoška Jakub, Pavelka Matěj, Dohnalová Barbora, Linhartová Barbora, Morávková Michaela a Švecová Veronika. Na šestou pozici dosáhly Morávková na 200m znak a Švecová na 200m motýl. V této disciplíně byla Dohnalová osmá.

Český pohár jedenáctiletých se odehrál v Chomutově. Simona Bubeníčková se třikrát probojovala do nejlepší desítky, nejlepším umístěním bylo 7. místo na 200m znak.

 

(pj)


Pavel Janeček Pavel Janeček

Další zprávy /