Dnes
Teplota: 0.7 °C

Sobota, 26.08.2017Dopravně nejsložitější část opravy průtahu Náchodem se blíží do finále

Dopravně nejsložitější část opravy průtahu Náchodem se blíží do finále


V těchto dnech probíhá oprava frekventované křižovatky silnice I/33, ulice Českoskalická a místní komunikace, ulice Českoskalická (výjezd z centra, ul. Komenského). Právě v těchto místech stavby proběhl ve čtvrtek 24. srpna 2017 další kontrolní den.

„Je to dopravně nejsložitější část rekonstrukce, stávající dopravní omezení způsobují v posledním týdnu komplikace, doprava ve městě během dne několikrát kolabuje," uvedl starosta Jan Birke a dodal: „Minimálně do konce příštího týdne bych proto doporučoval, a to hlavně řidičům kamionů, se Náchodu úplně vyhnout!"

Dnes i zítra budou stavbaři dokončovat pravý pruh vozovky na výjezdu z města, bude probíhat pokládka asfaltu v prostoru křižovatky a následně bude dokončen chodník. Práce budou probíhat v sobotu i v neděli. V první polovině následujícího týdne by pak měl být dodržen avizovaný termín dokončení opravy křižovatky a poté bude opět obnoven obousměrný provoz v ulici Českoskalické na výjezdu z města u hotelu Hynek. Nyní si mohou řidiči osobních vozidel zkrátit cestu do centra odbočením doleva u plaveckého bazénu a dále pokračovat po ulici Komenského.

To, že oprava křižovatky dopravu na 14 dní ještě více ztíží, stavbaři předpovídali. Mnohdy však jsou to úplně jiné příčiny jako např. technická závada na vozidle nebo jsme už v minulosti byli několikrát svědky, že řidiči kamionu došla nafta. „V tak hustém provozu to má pak pochopitelně fatální důsledky, proto chci poděkovat policistům, státním i městským, kteří se v posledních dnech věnovali především řízení dopravy v době, kdy kolabovala," dodal starosta Jan Birke

Co se týká průběhu stavebních prací v úseku na příjezdu do Náchoda, probíhají po třetinách vozovky. Levý pruh (ve směru do Polska) jej již téměř hotov, do konce srpna bude probíhat oprava střední pruhu a předpokládaný termín pro dokončení pravého pruhu je konec října. Jedna třetina vozovky bude vždy uzavřena a provoz bude veden ve dvou zúžených pruzích. Souběžně se pracuje na přilehlých chodnících. Na stavbě tak pracuje hned několik firem, které musí průběh prací koordinovat i s opravou ulice Nemastova, jejíž rekonstrukce je také jednou z největších investičních akcí města Náchoda.

 

 

 


Další zprávy /