Dnes
Teplota: 15.4 °C

Čtvrtek, 20.02.20209. regionální veletrh fiktivních firem v Náchodě

9. regionální veletrh fiktivních firem v Náchodě


Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie arch. Jana Letzela, Náchod, příspěvková organizace uspořádala 19. 2. 2020 v secesních prostorách náchodského Beránku již 9. ročník veletrhu fiktivních firem. Krom pěti společností, které reprezentovaly naši školu, se do soutěže zapojily fiktivní firmy z Trutnova, Hradce Králové, Nového Bydžova, Kostelce nad Orlicí a Janských Lázní. Odborná porota, složena z pedagogů zúčastněných škol, hodnotila celkem 16 soutěžících firem. Bodovala se úvodní prezentace firem.  Během dvou minut měla každá společnost za úkol jak v českém, tak cizím jazyce představit svoji firmu a produkty, které nabízí. Dále se rozdávaly body za vzhled stánku a obchodní rozhovor v mateřském, anglickém či německém jazyce. Během celého dopoledne na veletrh přicházeli žáci nejen z naší školy, ale také z jiných náchodských základních škol, kteří čile obchodovali. Mohli si například nakoupit moderní obuv, metalová trička, různé druhy parfémů, ochutnat nejrůznější nealkoholické koktejly či vycestovat s řadou cestovních kanceláří na dovolenou svých snů.

Žáci Střední průmyslové školy Otty Wichterleho, studující obor polygrafie ve Velkém Poříčí, hodnotili firemní katalogy. Třetí příčku v této soutěžní kategorii obsadila firma Koktejloviny,s.r.o. z Hradce Králové, na druhém místě skončila trutnovská NATURE THINGS, s.r.o. První místo připadlo za profesionálně vyhotovený katalog firmě HandyPlay z Janských Lázní. Tato firma se zároveň dělila o druhé pomyslné zlato, které v kategorii Nejlepší firma obsadila společně s domácí firmou CaspoTime, s.r.o. Tato společnost zabývající se prodejem hodinek, budíků a nástěnných hodin byla zvolena zároveň nejsympatičtější firmou celého veletrhu. Třetí v kategorii Nejlepší firma byli hradečtí obchodníci prodávající koktejlové nealkoholické nápoje.

Velmi nás těší i zájem města a našeho zřizovatele o tuto akci. Slavnostního zahájení se již tradičně zúčastnili zástupci náchodské samosprávy (místostarostka Pavla Maršíková a zastupitel Petr Jirásek) a závěrečného vyhodnocení a předávání cen těm nejúspěšnějším se osobně zúčastnila i náměstkyně hejtmana KHK Mgr. Martina Berdychová, která celou akci hodnotila velice kladně. Velký dík patří všem zúčastněným, pořadatelům a v neposlední řadě i Královéhradeckému kraji a městu Náchod za jejich podporu.

 

Mgr. Lea Zálišová


9. regionální veletrh fiktivních firem v Náchodě 9. regionální veletrh fiktivních firem v Náchodě

9. regionální veletrh fiktivních firem v Náchodě 9. regionální veletrh fiktivních firem v Náchodě

Další v galerii 6

Další zprávy /