Dnes
Teplota: 8.3 °C

Úterý, 01.06.2021Dostupné bydlení v Náchodě - ANKETA

Dostupné bydlení v Náchodě - ANKETA


Trápí vás otázka bydlení? Jste mladí, hledáte zázemí pro založení rodiny nebo jste naopak senior, který chce příjemné bydlení s dostupnými službami?

V Náchodě jsme za posledních deset let vybudovali nebo zrekonstruovali celou řadu budov, komunikací a dalších staveb. Počínaje kompletně opravenou hlavní mezinárodní komunikací v ulici Pražské včetně chodníků, přes nové nádraží, parky, Malé lázně v Bělovsi, stadion na Hamrech, nespočet sportovišť veřejných i školních, komunikační spojení pod tratí v centru města, novou lávku na Letné nebo novou hasičskou zbrojnici. Desítky milionů korun byly mimo jiné investovány do modernizace škol a jejich zázemí a výčet vynaložených finančních prostředků na zlepšení života v našem městě za poslední dekádu by mohl ještě dlouho pokračovat.

„Nyní se zamýšlíme nad tím, co ve městě aktuálně chybí, kam je potřeba napnout síly do dalších let. A to i v kontextu nedávného vyhlášení výsledků architektonicko-urbanistické soutěže na využití areálu bývalé Tepny. Právě tady, v této de facto nové čtvrti, se otevírá velký potenciál a možnosti využití veřejného prostoru. Proto jsme se rozhodli nyní soustředit především na problematiku dostupnosti bydlení, z mnoha vašich příběhů víme, že poptávka po nájemních bytech vzrůstá jak mezi mladými lidmi, tak i seniory. Nabídka soukromého sektoru v tomto ohledu nestačí pokrýt potřeby, a nebo je nad možnosti jednotlivých zájemců," upřesňuje starosta Jan Birke důvody průzkumu.

Právě město by mělo a chce být garantem dostupnosti bydlení. Abychom mohli smysluplně plánovat investice na další období, potřebujeme získat relevantní představu o vašich požadavcích a potřebách. Zda jsou to byty pro mladé rodiny s dětmi, či zázemí pro seniory, příp. v jakém poměru.

Proto jsme připravili anketu pro občany Náchoda, jejímž cílem je získat od vás aktuální informace o vašich potřebách, na co se zaměřit. Samozřejmě vnímáme, že ruku v ruce s bydlením je třeba řešit i potřebu parkování. To je také problematika, kterou se nyní zabýváme a připravujeme řešení, která každodenní život v našem městě usnadní.

Zajímá nás váš názor a potřeby, prosíme, zapojte se do ANKETY na www.mestonachod.cz. Přivítáme jakékoliv další podněty k tomu tématu, pište na e-mail: bydleni@mestonachod.cz.

ANKETA zde: Spustit anketu

 

 


ilustrační foto ilustrační foto

Další zprávy /