Dnes
Teplota: 11.7 °C

Středa, 07.06.2023Mladší přípravka FK Náchod U8 obsadila na Planeo Cupu fantastické 5. místo

Mladší přípravka FK Náchod U8 obsadila na Planeo Cupu fantastické 5. místo


První červnový víkend patřil republikovému finále Planeo Cupu, nejmladší kategorii U8 ročníků 2015 a mladším. Celkem 24 týmů z celé republiky přijelo do Uničova bojovat o celkové vítězství, a to nejdůležitější je, že mezi úplnou špičkou nechyběli fotbalisté z Náchoda. Každá pohádka má svůj začátek i konec a ta naše měla konec neskutečně radostný. Dostat se mezi úplnou elitu nenastane jen tak snadno. Jsou to hodiny práce s míčem, poctivý přístup k tréninkům a účasti na přátelských či mistrovských utkáních. Myslím, že hlavní příčinou našeho úspěchu, je skvělá parta rodičů a dětí, a proto se po necelých dvou letech mého působení u týmu tento skvělý výsledek dostavil.

Všechno začalo kvalifikací v Trutnově, kde se bojovalo o dvě postupová místa a už tam to byl velký boj. Nakonec společně s Hradcem Králové jsme udělali první krůčky za úspěchem. Podstatně těžší byl už boj o 3 postupová místa v Šumperku, kde děti opět místo školy bojovaly a reprezentovaly město Náchod a povedlo se. Dokonce jsme neztratili ani bod a společně se Žďárem nad Sázavou a domácím Uničovem jsme mohli slavit postup. Trénink 3x týdně, soboty a neděle společně po zápasech a turnajích, oslavy dětských narozenin, pánské akce na kole a společné akce dokonce i v zahraničí, to všechno patří do naší fotbalové rodiny. Do Uničova jsme dorazili už v pátek, ubytovali jsme se v penzionu Pavlík v Medlově, asi 5 km od dějiště samotného turnaje. V prvním zápase se vítáme se známým Žďárem nad Sázavou a vstup se vydařil, vítězíme 7:5, a co začínají předvádět naši fanoušci, vidí celý stadion. Přicházejí Vršovice a my pokračujeme ve výborném výkonu a vyhráváme 7:1, daří se až nečekaně dobře a těsně před obědem nás čeká Slávia Karlovy Vary. Opět připisujeme 3 body za vítězství 4:2 a to už náš kotel zpívá, baví se a tančí. Na řadu přichází těžký, nepříjemný a důrazný tým z Karviné, ale my soupeře nekompromisně trestáme a na konci zápasu svítí skóre 7:3. Čeká nás poslední zápas a už víme, že postup mezi posledních 8 týmu v republice nám nemůže utéct, ale my nic nevypustíme a soupeře z Velvar deklasujeme 9:3. Končí zápas a začíná velká euforie, přichází večeře, děti mají slíbený bowling a my slavíme postup, to jsou nezapomenutelné okamžiky. Postupujeme společně s Karvinou a čekají nás klokani z Bohemians Praha, hned ráno na rozjezd nás opět žene kotel za vítězstvím a znovu se nám střelecky daří. Vítězíme 8:4. Přichází silný Písek a na řadě je první porážka 6:9, prohra mrzí, ale jdeme dál na pražskou Spartu. Velký favorit a pětinásobný vítěz Planea nás poráží 9:4, předvádíme parádní výkon, bohužel na Spartu to nestačí. Po obědové pauze jsou na řadě Kbely, hrajeme výborně, bohužel neproměníme deset vyložených šancí a to se podepíše na konečné prohře 3:5. Už je potřeba výhra, cítíme to všichni a jdeme na Hlučín. Tentokrát nás střelecká muška nezklamala a my si v bouřlivé atmosféře jdeme pro výhru 10:3. Pak přichází třešnička na dortu, nejtěžší tým SK Slávia Praha, favorit a celkový vítěz celého turnaje nás poráží 11:3. I přes to, že jsme v zápase vedli 2:1, tento tým byl snad z jiného světa. Končí pro nás cesta rájem, cesta, která nás nakonec dovedla až na konečné 5. místo v republice.. Chybělo strašně málo a jedno vítězství by nás hned posunulo za obě pražská S. I tak jedno vítězství máme, fanoušci FK Náchod vyhráli soutěž o nejlepší kotel a nejlépe povzbuzující tým celého turnaje, a to se také velmi cení. Na závěr s velkou pokorou musím smeknout před celým týmem - za to, co tito kluci dokázali, a poděkovat rodičům za jejich ochotu a podporu, protože takový výsledek, čekal asi málokdo.

Na úspěchu skvělé reprezentace týmu FK Náchod U8 se podíleli: Šimon Kmoch, Matěj Dostál, David Navara, Robert Hanuš, Matěj Trudič, Václav Šrůtek, Denny Bačkovský, Oliver Nožka a František Čermák. Trenéři: Ondřej Kmoch a Robert Hanuš a skvělý tým rodičů.

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=p_oNx4uhOq4

 

Robert Hanuš


Mladší přípravka U8 obsadila na Planeo Cupu fantastické 5. místo Mladší přípravka U8 obsadila na Planeo Cupu fantastické 5. místo

Mladší přípravka U8 obsadila na Planeo Cupu fantastické 5. místo Mladší přípravka U8 obsadila na Planeo Cupu fantastické 5. místo

Další v galerii 3

Další zprávy /