Dnes
Teplota: 15.7 °C

Středa, 24.04.2024Poděkování náchodským ochotníkům

Poděkování náchodským ochotníkům


V obřadní síni nové radnice se ve středu 24. dubna setkali starosta Jan Birke a místostarosta František Majer s členy spolku Náchodská divadelní scéna, aby jim poděkovali za jejich dlouholetý přínos na poli náchodské kultury a především za radost, kterou svými divadelními výkony přinášejí divákům!

U příležitosti oslav 770 let od první písemné zmínky o Náchodě se měsíc duben nese v duchu „Náchod divadelní" a to i proto, že v tomto měsíci slaví své jubileum - 110 let - budova Městského divadla Dr. Josefa Čížka.

S kým jiným tedy „slavit" než právě s náchodskými ochotníky!

 

Víte, že...

Ochotnické divadlo má v Náchodě bohatou tradici s existencí již od r. 1870, kdy byl ustanoven statutární Spolek divadelních ochotníků? Ten působil po malých změnách až do zřízení Domu osvěty, později Náchodského kulturního střediska, a stal se jeho stálým divadelním souborem. S příchodem nových členů se měnil i název souboru - současný název se ustálil až v 80. letech 20. století. Nyní v souboru působí tři skupiny, každá s vlastním repertoárem.

Po dobu své existence soubor uvedl velké množství her klasického a populárního žánru českých i zahraničních autorů (J. K. Tyl, K. Čapek, Moliére, W. Shakespeare, J. Hubač, A. Christie, R. Thomas a další). Během let se také zúčastnil mnoha amatérských divadelních přehlídek a festivalů, včetně Jiráskova Hronova.

 

 


Poděkování náchodským ochotníkům Poděkování náchodským ochotníkům

Poděkování náchodským ochotníkům Poděkování náchodským ochotníkům

Další v galerii 11

Další zprávy /